Bejelentkezés Regisztráció

Bejelentkezés

Felhasználónév *
Jelszó *

Regisztráció

A (*) jelölt mezők kötelezőek.
Név *
Felhasználónév *
Jelszó *
Jelszó mégegyszer *
Email *
Email mégegyszer *
Bevásárlókosár0

+36 30 595 9092  info@puhatappancs.hu

Hogyan válasszunk tökéletes cipőt tipegőnknek?

 

Ezért  fontos a megfelelően illeszkedő babacipő, ami támogatást és védelmet nyújt a lábnak. Amikor tipegőnek való babacipőt keres fontos, hogy:

  • Könnyű és rugalmas babacipő legyen, ami segíti a baba mozgását, a lábujjaknál szövet felsőrésszel és saroktámasszal.
  • A többi felsőrész legyen puha bőr vagy más légáteresztő anyag egy kis ráhagyással a lábfej méretéhez képest.
  • Sima, varrás nélküli illesztéssel hogy ne dörzsölje ki a bababőrt Egyszerűen és könnyebb feladható fazon, ami rajtamarad a babalábon, aminek a szélessége szabályozható.

 baby-foot-1306585-1279x852

A tipegők lába

Az Egészségügyi Világszervezet tanulmánya szerint, 9.2 hónap az átlagos életkor amikor a csecsemők segítséggel elkezdenek járni. 11 hónaposan megállnak egyedül, és 12 hónaposan már önállóan tesznek két-három lépést. Fontos, hogy nem szabad siettetni a gyermek elindulását, mindennek eljön a maga ideje. Ezért azt szoktuk mondani, hogy körülbelül 10-18 hónaposan tanul meg járni egy gyermek.

Amikor már járó babának való babacipőt keres fontos, hogy teljes, nem tagolt talpa legyen, hogy megakadályozza a botlást. Könnyű és rugalmas talp legyen, ami támogatja a járást. A felsőrész puha bőr- és egyéb természetes anyag legyen ami szellőzik és szárazon tartja a lábat. Az egészséges babaláb egyenlő az egészséges felnőtt lábbal, hiszen a lábunkat egész életen át használjuk.

 

A megfelelő méret

A régi módszerrel mi is meg tudjuk mérni a lábakat. Egy kartonpapírra álljon rá a gyermek (teljes súllyal), és jelöljük be mindkét lábon a sarkot és a lábujjhegyet. Vágjunk ki 2 db 1.5cm szélességű és a lábfej hosszúságú csíkot – jelöljük be a jobb és baloldali csíkot. A csíkokat tegyük bele a babacipők megfelelő párjaiba – 2 cm hely maradjon a csík vége és a cipősarok között, ez megfelelő mozgásteret biztosít. Érdemes a lábakat körbe is rajzolni és egy sablont kivágni – ezt is vigyük magunkkal. A jobb és baloldali láb mérete általában eltér, erre is ügyeljünk.

A cipő szélessége is fontos – maradjon oldalsó mozgástér is a cipőben. Ezt az ujjunkkal puhatoljuk ki, a bütyköt ne nyomja a lábbeli.

baby-s-foot-1438323

Az ideális első gyerekcipő

A cipő talpa legyen rugalmas és hajlékony – ezt úgy tudjuk ellenőrizni, hogy megfogjuk a cipőt két kézzel, és cipő orrát a sarok felé hajlítjuk. Csakis olyan cipőt vásároljunk, amelynek a talpa könnyen és középen hajlik be. Ha a cipő a lábujjhegyek mentén hajlik, a gyermek nem tudja majd behajlítani a lábfejét rendesen – a vastag, kemény talpú cipőt pedig nem tudja majd betörni (addigra kinövi). Sajnos nagyon sok ilyen egészségtelen gyerekcipő kapható.

A cipő talpazata legyen csúszásmentes, a felsőrésze legyen szellőző, nedvszívó, készüljön természetes anyagokból. A bélésre is ügyeljünk, ne feledjük, a láb természetes fejlődéséhez fontos, hogy a lábfejet semmi ne nyomja vagy akadályozza a könnyű mozgásban.

Az általunk forgalmazott 100% olasz bőrből készült kiscipők jól szellőznek, talpuk vastag hasított bőr, plusz csúszásgátló réteggel ellátva. Tökéletes viselet bármilyen felületen, nyáron a szabadban is. Könnyű fel-, és levétel a bokánál lévő gumírozásnak köszönhetően. Megfelel minden Európai Uniós előírásnak, mentes minden káros kémiai összetevőtől.

 

 

Szállítás

 

Facebook

 

Blog

FIORINO babacipő legjobb választás

FIORINO babacipő legjobb választás

Az első kiscipő megvásárlása mindig nagy pillanat egy kisbaba és a szülők életében. Fontos szempont a szülőknek, hogy kényelmes és egészséges cipőt válasszanak gyermeküknek, de emellett manapság már az is...

Hogyan válasszunk tökéletes cipőt tipegőnknek?

Hogyan válasszunk tökéletes cipőt tipegőnknek?

Sok nő imád cipőt vásárolni, de amikor anyává válunk tipegőnknek cipőt választani már nem akkora élvezet. Hiszen annyi kérdés és dillema van amit el kell dönteni! Milyen a jó méret?...

Miért jó ez a gyerekeknek?

Miért jó ez a gyerekeknek?

Szinte minden ortopéd szakorvos a mezítlábas járást tartja a legegészségesebbnek. Sokkal inkább hozzásegíti a pici lábát ahhoz, hogy használja a lábujjait, illetve számos olyan izmot, melyet egy merev talpú cipőcskében...

A puhatalpú cipők birodalma

A puhatalpú cipők birodalma

A Shoeszoo céghez tartozó Carozoo márkájú kiscipők Kanadából érkeznek. A Shoeszoo cég 2003 óta készít puhatalpú babacipőket és több mint 300 modelljük van. Szarvasmarha- és báránybőrt használnak a cipők elkészítéséhez,...